Dulceturi & Conserve

#gem #craciun #capsuni #coacaze #culinar #reteta

Gemul special de Craciun

Gemul de Craciun este o propunere de "ceva dulce" pentru cei care vor sa incerce altceva de Craciun. Fie ca il servesti la micul dejun, fie intr-o prajitura de Craciun, gemul de Craciun poate fi o solutie rapida si gustoasa pentru masa de Craciun .

 

Ingrediente pentru gemul special de Craciun:

  • 3 cani de coacaze
     
  • 1 portocala , curatata de coaja si seminte si taiata in sferturi
     
  • 1 punga (pachet) de capsuni congelate, dezghetate usor
     
  • Un sfert de lingurita de praf de cuisoare
     
  • Un sfert de lingurita de scortisoara
     
  • 4 cani de zahar
     
  • O jumatate de cana de apa
     
  • Un pliculet de gelatina cu aroma de fructe sau dizolvata in suc de fructe


Mod de preparare a gemului special de Craciun:

  • In vasul unui robot de bucatarie pune coacazele si sferturile de portocala curatate. Proceseaza-le pana cand sunt cat de cat taiate.
     
  • Adauga capsunile, cuisoarele si scortisoara. Proceseaza-le pana cand rezulta un amestec de fructe fin taiate.
     
  • Intr-o oala adauga amestecul de fructe, zaharul si apa si amesteca-le pana s-au omogenizat bine.
     
  • Pune oala la foc mic si amesteca timp de doua minute.
     
  • Da focul la mare si lasa amestecul din oala sa ajunga la punctul de fierbere.
     
  • Adauga siropul de gelatina, amesteca bine pana incepe din nou sa fiarba si lasa continutul sa fiarba pentru un minut.
     
  • Ia oala de pe foc si indeparteaza spuma.
     
  • Rastoarna gemul in borcane rezistente la caldura, cu capac.
     
  • Pune borcanele la racit.


Mod de servire a gemului special de Craciun:

  • Se serveste rece.
     
  • Poate fi folosit pentru consum ca atare, dar si pentru diverse prajituri sau umpluturi dulci.


Pofta buna!

  •   2009-12-14
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Diana Andrei

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii