Gemul de Craciun este o propunere de "ceva dulce" pentru cei care vor sa incerce altceva de Craciun. Fie ca il servesti la micul dejun, fie intr-o prajitura de Craciun, gemul de Craciun poate fi o solutie rapida si gustoasa pentru masa de Craciun .
Ingrediente pentru gemul special de Craciun:
-
3 cani de coacaze
-
1 portocala , curatata de coaja si seminte si taiata in sferturi
-
1 punga (pachet) de capsuni congelate, dezghetate usor
-
Un sfert de lingurita de praf de cuisoare
-
Un sfert de lingurita de scortisoara
-
4 cani de zahar
-
O jumatate de cana de apa
- Un pliculet de gelatina cu aroma de fructe sau dizolvata in suc de fructe
Mod de preparare a gemului special de Craciun:
-
In vasul unui robot de bucatarie pune coacazele si sferturile de portocala curatate. Proceseaza-le pana cand sunt cat de cat taiate.
-
Adauga capsunile, cuisoarele si scortisoara. Proceseaza-le pana cand rezulta un amestec de fructe fin taiate.
-
Intr-o oala adauga amestecul de fructe, zaharul si apa si amesteca-le pana s-au omogenizat bine.
-
Pune oala la foc mic si amesteca timp de doua minute.
-
Da focul la mare si lasa amestecul din oala sa ajunga la punctul de fierbere.
-
Adauga siropul de gelatina, amesteca bine pana incepe din nou sa fiarba si lasa continutul sa fiarba pentru un minut.
-
Ia oala de pe foc si indeparteaza spuma.
-
Rastoarna gemul in borcane rezistente la caldura, cu capac.
- Pune borcanele la racit.
Mod de servire a gemului special de Craciun:
-
Se serveste rece.
- Poate fi folosit pentru consum ca atare, dar si pentru diverse prajituri sau umpluturi dulci.
Pofta buna!