Ghiveciul de iarna este un preparat delicios, care pastreaza din parfumul legumelor proaspete. Pentru prepararea lui poti folosi cam toate legumele pe care le gasesti la piata.
Ingrediente pentru ghiveciul de iarna
- 1 kilogram fasole verde
- 1 kilogram ardei gras
- 1 kilogram gogosari
- 1 kilogram morcovi
- 1 kilogram rosii
- 1 kilogram vinete
- 1 kilogram ceapa
- 1 conopida
- 1 litru ulei
- patrunjel
- usturoi
- foi de dafin
- sare
-
piper.
Cum se prepara ghiveciul de iarna
Spala si curata bine toate legumele. Taie fasolea in sferturi, iar celelalte legume, rondele. Fierbe pastaile de fasole si conopida. Pune la calit ceapa si ardeiul. Cand s-au calit, adauga si celelalte legume si lasa-le sa fiarba bine. Ai grija sa amesteci in compozitie din cand in cand ca sa nu se lipeasca. Lasa ghiveciul la fiert pana cand scade aproape la jumatate.
Adauga apoi sarea, piperul, usturoiul taiat si patrunjelul. Amesteca bine toate ingredientele si mai lasa-le sa fiarba 10 - 15 minute. Toarna ghiveciul in borcane pe care le inchizi ermetic. Tine-le acoperite intre paturi peste noapte. Depoziteaza-le apoi intr-un loc racoros.
Cum se serveste ghiveciul de iarna
Ghiveciul de iarna se serveste ca atare sau ca garnitura la fripturi.