Dulceturi & Conserve

#muraturi #usturoi #cimbru #saramura #gognele

Gogonele murate

Gogonelele murate sunt unele dintre cele mai delicioase muraturi pregatite de gospodine . Gogonelele se servesc in salatele asortate de muraturi sau ca garnitura pentru fripturile de porc.
 

Ingrediente pentru gogonele murate
 

  • 5 kilograme gogonele
  • cimbru
  • marar
  • usturoi
  • hrean
  • frunze de telina
  • sare.
     

Cum se prepara gogonelele murate
 

Asezi pe fundul borcanului crengutele de cimbru si de marar. Asezi apoi si gogonelele. Dupa ce ai pus gogonelele in borcan, te ocupi de saramura . Pui apa la fiert cu sarea. La un litru de apa pui o lingura de sare. Lasi apa la foc, pana da in clocot. Cand saramura da in clocot, adaugi si usturoiul pisat.

Inainte de a turna saramura peste gogonele, asezi deasupra borcanului frunzele de telina hreanul. Torni apoi incet saramura peste gogonele pana cand umpli borcanul. Legi borcanul bine si il lasi sa se raceasca. Cand s-a racit il depozitezi intr-un loc racoros.
 

Cum se servesc gogonelele murate
 

Gognelele murate se servesc in salate de muraturi sau ca garnitura la diverse mancaruri si fripturi.

  •   2010-08-30
  •   41534 vizualizari
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Cauta-ti perechea