Gogosarii acri fac si ei parte din categoria muraturilor de toamna. Gogosarii alesi trebuie sa fie cat mai frumosi, lipsiti de lovituri sau zgarieturi , asa ca cel mai indicat este sa ii alegi bucata cu bucata.

In medie, prepararea acestora dureaza in medie 45 de minute

De ce ingrediente ai nevoie:

  • 10 kg de gogosari
  • 1 litru de otet
  • 2 litri de apa
  • 9 linguri de sare grunjoasa
  • 400 gr de zahar
  • 1 lingura de piper boabe
  • 1 lingurita de boabe mustar
  • Cateva radacini de hrean
  • Cateva foi de dafin .

Cum se prepara:

  • Gogosarii se spala, se taie pe jumatate, se curata si se pun intr-un lighean mare, cu fata in sus.
  • Se toarna apoi peste ei un amestec sare si zahar, dupa care se mai pune un strat de gogosari si apoi inca un strat de sare si zahar.
  • Se lasa pana a doua zi dimineata.
  • Se fierbe otetul cu apa, cu boabele de piper si mustar si foile de dafin.
  • Gogosarii se indeasa bine in borcane si se strecoara printre ei fasii de hrean. Se toarna apoi zeama calda peste ei, pana la gura borcanului, si se sigileaza cu capac sau folie de celofan.

Cum se servesc:

  • Gogosarii in otet se servesc dupa aproximativ 10 zile.
  •   2009-09-14
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ana-Maria Dragota

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii