Daca iti place rasolul, atunci cel mai probabil iti place gustul lui atunci cand il mananci cu hrean in otet. Gustul acrisor, putin iute si usor dulceag al acestuia ii adauga un plus de aroma carnii, de aceea este recomandat sa o insoteasca. Daca vrei sa afli cum sa pui hrean in otet, citeste aceasta reteta.
Ingrediente pentru hrean in otet
- 2 radacini mari de hrean
- 2-3 linguri de zahar
- 1 lingura de sare
- 200 de mililitri de otet de 9 grade
-
100 de mililitri de apa.
Cum se prepara hreanul in otet
Spala hreanul si rade coaja cu un cutit, pentru a inlatura urmele de mizerie . Spala-l din nou.
Rade hreanul pe razatoarea mica, apoi amesteca-l cu zaharul si sarea.
Incalzeste borcanele in care vei aseza hreanul.
Aseaza hreanul ras, amestecat cu zahar si sare.
Intr-o cratita fierbe apa cu otetul iar atunci cand amestecul clocoteste, toarna-l peste hrean. Daca mai ai nevoie de un plus de acreala, mai poti incalzi niste otet pe care sa-l adaugi in borcane la final.
Inchide borcanele cu capace care sa-l inchida ermetic. Dupa ce s-au racit, da-le la camara .
Cum se serveste hreanul la in otet
Se serveste cu peste, rasol de vita sau piftie .