Dulceturi & Conserve

#fructe #grapefruit #marmelada

Marmelada de grapefruit

Fructul de grapefruit poate sta la baza unei retete delicioase de marmelada . Desi are un timp indelungat de preparare, iar metoda prin care o obtii poate parea complicata, aceasta marmelada este una exotica si foarte savuroasa.

Ingrediente pentru marmelada de grapefruit

  • 4 fructe de grapefruit
  • 2 lamai
  • 3-4 cani apa
  • 4 cani zahar
  • optional: 2-3 frunze de menta.
     

Cum se prepara marmelada de grapefruit
 

Curata fructele de grapefruit de coaja. Indeparteaza cu grija si pielita alba care acopera pulpa fructului.

Decojeste si lamaile si curata-le si pe ele de pielita alba.

Taie coaja fructelor in bucati lungi de 2 centimetru si late de 1 centimetru.

Toaca fructele curatate cu grija, astfel incat sa nu pierzi sucul. Sucul poate fi scurs intr-un vas separat de cel in care vei pune fructul tocat.

Intr-o cratita emailata asezata la foc potrivit, amesteca coaja, fructul tocat, sucul strans si apa. Lasa-le sa fiarba impreuna 10-12 minute. Transfera-le apoi intr-un vas de sticla termorezistent, pe care il vei acoperi si lasa peste noapte intr-un spatiu racoros .

A doua zi, pune mixul din vasul de sticla in cratita emailata pe care ai folosit-o cu o zi in urma. Adauga zaharul si aseaza cratita la foc potrivit.

Foloseste un termomentru pentru gatit, pe care sa il introduci in interiorul amestecului. Lasa-l pana incepe sa fiarba, amestecand continuu cu lingura, pana cand zaharul se dizolva complet.

Lasa-l sa fiarba, invartind din cand in cand cu lingura. Atunci cand temperatura a ajuns la 104 grade Celsius (220 de grade Fahrenheit, pentru termometrele care folosesc acest tip de scala) ia cratita de pe foc. Curata spuma de deasupra si las-o sa se raceasca putin.

In acest timp pregateste borcanele, care trebuie sa aiba capace care sa le inchida etans. Pune marmelada in borcane, lasand o jumatate de centimetru pana la gura borcanului.

Pregateste apoi o cratita cu cu apa si un prosop de bucatarie asezat pe fund pentru a fierbe in ea borcanele cu marmelada. Lasa-le sa fiarba pentru 15 minute din momentul in care au inceput sa dea in clocot, apoi da-le deoparte. Permite-le sa se raceasca, apoi transfera-le in camara.
 

Cum se serveste marmelada de grapefruit
 

Se serveste ca atare sau pe post de umplutura dulce pentru clatite sau alte prajituri.

Pofta buna!
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare