Dulceturi & Conserve

#fructe #grapefruit #marmelada

Marmelada de grapefruit

Fructul de grapefruit poate sta la baza unei retete delicioase de marmelada . Desi are un timp indelungat de preparare, iar metoda prin care o obtii poate parea complicata, aceasta marmelada este una exotica si foarte savuroasa.

Ingrediente pentru marmelada de grapefruit

  • 4 fructe de grapefruit
  • 2 lamai
  • 3-4 cani apa
  • 4 cani zahar
  • optional: 2-3 frunze de menta.
     

Cum se prepara marmelada de grapefruit
 

Curata fructele de grapefruit de coaja. Indeparteaza cu grija si pielita alba care acopera pulpa fructului.

Decojeste si lamaile si curata-le si pe ele de pielita alba.

Taie coaja fructelor in bucati lungi de 2 centimetru si late de 1 centimetru.

Toaca fructele curatate cu grija, astfel incat sa nu pierzi sucul. Sucul poate fi scurs intr-un vas separat de cel in care vei pune fructul tocat.

Intr-o cratita emailata asezata la foc potrivit, amesteca coaja, fructul tocat, sucul strans si apa. Lasa-le sa fiarba impreuna 10-12 minute. Transfera-le apoi intr-un vas de sticla termorezistent, pe care il vei acoperi si lasa peste noapte intr-un spatiu racoros .

A doua zi, pune mixul din vasul de sticla in cratita emailata pe care ai folosit-o cu o zi in urma. Adauga zaharul si aseaza cratita la foc potrivit.

Foloseste un termomentru pentru gatit, pe care sa il introduci in interiorul amestecului. Lasa-l pana incepe sa fiarba, amestecand continuu cu lingura, pana cand zaharul se dizolva complet.

Lasa-l sa fiarba, invartind din cand in cand cu lingura. Atunci cand temperatura a ajuns la 104 grade Celsius (220 de grade Fahrenheit, pentru termometrele care folosesc acest tip de scala) ia cratita de pe foc. Curata spuma de deasupra si las-o sa se raceasca putin.

In acest timp pregateste borcanele, care trebuie sa aiba capace care sa le inchida etans. Pune marmelada in borcane, lasand o jumatate de centimetru pana la gura borcanului.

Pregateste apoi o cratita cu cu apa si un prosop de bucatarie asezat pe fund pentru a fierbe in ea borcanele cu marmelada. Lasa-le sa fiarba pentru 15 minute din momentul in care au inceput sa dea in clocot, apoi da-le deoparte. Permite-le sa se raceasca, apoi transfera-le in camara.
 

Cum se serveste marmelada de grapefruit
 

Se serveste ca atare sau pe post de umplutura dulce pentru clatite sau alte prajituri.

Pofta buna!
 

  •   2010-09-07
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Diana Andrei

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii