Dulceturi & Conserve

#marmelada #mere #fructe #camara #scortisoara

Marmelada de mere

Merele sunt de gasit pe piata in tot timpul anului, astfel ca aceasta marmelada , pregatita din aceste fructe este o reteta pe care o poti pregati oricand. Cu doar cateva ingrediente: lamaie, apa, zahar, gelatina si scortisoara vei obtine o marmelada delicioasa si parfumata.
 

Ingrediente pentru marmelada de mere
 

  • 10 cani de mere decojite si taiate felii
  • 1,5 cani apa
  • 1,5 lingurite suc de lamaie
  • 1 pliculet gelatina
  • 7 cani zahar
  • 1,5 lamai, taiate feliute subtiri
  • 1 lingurita scortisoara.

Cum se prepara marmelada de mere
 

Spala bine merele, curata-le de coaja si de cotoare. Taie-le felii subtiri.

Taie si lamaile in feliute subtiri.

Intr-o cratita inoxidabila combina merele, apa si sucul de lamaie. Acopera cratita si aseaza-o la foc potrivit, pentru 15-20 d eminute, amestecand din cand in cand. Adauga gelatina si da focul putin mai tare.

Adauga zaharul, feliile de lamaie si scortisoara.

Las-o pana ajunge sa fiarba din nou, apoi las-o sa dea in clocot pentru 2-3 minute. Intre timp incalzeste borcanele in care vei pune marmelada.

Da cratita deoparte iar dupa maxim 5 minute transfera marmelada in borcanele incalzite.

Acopera borcanele cu capace care sa se inchida etans.

Pune borcanele intr-o cratita cu apa, in care ai asezat pe fund un prosop de bucatarie.

Lasa-le sa fiarba timp de 15-20 de minute, dupa ce au inceput sa clocoteasca. Ia-le de pe foc si lasa-le sa se raceasca. Apoi le poti transfera in camara.
 

Cum se serveste marmelada de mere
 

Se consuma intinsa pe paine sau pe post de umplutura dulce.

Pofta buna!
 

  •   2010-09-07
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Diana Andrei

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii