Dulceturi & Conserve

#marmelada #mere #fructe #camara #scortisoara

Marmelada de mere

Merele sunt de gasit pe piata in tot timpul anului, astfel ca aceasta marmelada , pregatita din aceste fructe este o reteta pe care o poti pregati oricand. Cu doar cateva ingrediente: lamaie, apa, zahar, gelatina si scortisoara vei obtine o marmelada delicioasa si parfumata.
 

Ingrediente pentru marmelada de mere
 

  • 10 cani de mere decojite si taiate felii
  • 1,5 cani apa
  • 1,5 lingurite suc de lamaie
  • 1 pliculet gelatina
  • 7 cani zahar
  • 1,5 lamai, taiate feliute subtiri
  • 1 lingurita scortisoara.

Cum se prepara marmelada de mere
 

Spala bine merele, curata-le de coaja si de cotoare. Taie-le felii subtiri.

Taie si lamaile in feliute subtiri.

Intr-o cratita inoxidabila combina merele, apa si sucul de lamaie. Acopera cratita si aseaza-o la foc potrivit, pentru 15-20 d eminute, amestecand din cand in cand. Adauga gelatina si da focul putin mai tare.

Adauga zaharul, feliile de lamaie si scortisoara.

Las-o pana ajunge sa fiarba din nou, apoi las-o sa dea in clocot pentru 2-3 minute. Intre timp incalzeste borcanele in care vei pune marmelada.

Da cratita deoparte iar dupa maxim 5 minute transfera marmelada in borcanele incalzite.

Acopera borcanele cu capace care sa se inchida etans.

Pune borcanele intr-o cratita cu apa, in care ai asezat pe fund un prosop de bucatarie.

Lasa-le sa fiarba timp de 15-20 de minute, dupa ce au inceput sa clocoteasca. Ia-le de pe foc si lasa-le sa se raceasca. Apoi le poti transfera in camara.
 

Cum se serveste marmelada de mere
 

Se consuma intinsa pe paine sau pe post de umplutura dulce.

Pofta buna!
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului