Merele sunt de gasit pe piata in tot timpul anului, astfel ca aceasta marmelada , pregatita din aceste fructe este o reteta pe care o poti pregati oricand. Cu doar cateva ingrediente: lamaie, apa, zahar, gelatina si scortisoara vei obtine o marmelada delicioasa si parfumata.
Ingrediente pentru marmelada de mere
- 10 cani de mere decojite si taiate felii
- 1,5 cani apa
- 1,5 lingurite suc de lamaie
- 1 pliculet gelatina
- 7 cani zahar
- 1,5 lamai, taiate feliute subtiri
- 1 lingurita scortisoara.
Cum se prepara marmelada de mere
Spala bine merele, curata-le de coaja si de cotoare. Taie-le felii subtiri.
Taie si lamaile in feliute subtiri.
Intr-o cratita inoxidabila combina merele, apa si sucul de lamaie. Acopera cratita si aseaza-o la foc potrivit, pentru 15-20 d eminute, amestecand din cand in cand. Adauga gelatina si da focul putin mai tare.
Adauga zaharul, feliile de lamaie si scortisoara.
Las-o pana ajunge sa fiarba din nou, apoi las-o sa dea in clocot pentru 2-3 minute. Intre timp incalzeste borcanele in care vei pune marmelada.
Da cratita deoparte iar dupa maxim 5 minute transfera marmelada in borcanele incalzite.
Acopera borcanele cu capace care sa se inchida etans.
Pune borcanele intr-o cratita cu apa, in care ai asezat pe fund un prosop de bucatarie.
Lasa-le sa fiarba timp de 15-20 de minute, dupa ce au inceput sa clocoteasca. Ia-le de pe foc si lasa-le sa se raceasca. Apoi le poti transfera in camara.
Cum se serveste marmelada de mere
Se consuma intinsa pe paine sau pe post de umplutura dulce.
Pofta buna!