Marmelada de morcovi este un tip de conserva inedita, dar foarte gustoasa. Dulceata morcovilor se combina cu aroma de lamai si portocale.
 

Ingrediente pentru marmelada de morcovi si lamai
 

Cum se prepara marmelada de morcovi si lamai
 

Spala si curata morcovii, apoi stoarce lamaile. Rade morcovii si rade coaja de lamaie. Taie portocala in felii foarte subtiri si scoate samburii.

Amesteca intr-o oala morcovii, lamaile, portocala si zaharul si apot toarna 120 ml apa fiarta. Lasa la fiert pana cand compozitia devine asemanatoare cu un gel.

Toarna marmelada in borcane sterilizate, inchide ermetic si, dupa ce s-a racit, pune-o la frigider.
 

Cum se serveste marmelada de morcovi si lamai
 

Se serveste ca atare, simpla sau pe paine sau folosita in diverse deserturi .


Sursa foto: saturdayeveningpost.com
 

  •   2011-09-06
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.