Foloseste merele proaspete de toamna si lamaile pentru a pregati cateva conserve cu marmelada de fructe.
 

Ingrediente pentru marmelada de mere si lamai
 

  • 3 lamai, fara samburi, feliate
  • 7 1/2 cani apa rece
  • 1.3 kg mere, decojite, fara samburi, taiate
  • 10 cani zahar.
     

Cum se prepara marmelada de mere si lamai
 

Pune feliile de lamaie intr-o oala cu apa si lasa-le peste noapte. A doua zi toarna lamaile cu tot cu lichid intr-o alta oala si pune la fiert. Lasa sa fiarba cam 20 de minute, pana cand coaja lamailor este moale. Adauga merele si fierbe inca 25 de minute. Adauga zaharul si amesteca, apoi lasa sa dea in clocot. Tine marmelada pe foc pana cand se formeaza aspectul de jeleu .

Transfera compozitia in borcane curate si sterilizate, apoi inchide-le ermetic.
 

Cum se serveste marmelada de mere si lamai
 

Se serveste la temperatura camerei.



Sursa foto: longtrackpantry.com.au
 

  •   2011-09-05
  •  

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.