Foloseste merele proaspete de toamna si lamaile pentru a pregati cateva conserve cu marmelada de fructe.
 

Ingrediente pentru marmelada de mere si lamai
 

  • 3 lamai, fara samburi, feliate
  • 7 1/2 cani apa rece
  • 1.3 kg mere, decojite, fara samburi, taiate
  • 10 cani zahar.
     

Cum se prepara marmelada de mere si lamai
 

Pune feliile de lamaie intr-o oala cu apa si lasa-le peste noapte. A doua zi toarna lamaile cu tot cu lichid intr-o alta oala si pune la fiert. Lasa sa fiarba cam 20 de minute, pana cand coaja lamailor este moale. Adauga merele si fierbe inca 25 de minute. Adauga zaharul si amesteca, apoi lasa sa dea in clocot. Tine marmelada pe foc pana cand se formeaza aspectul de jeleu .

Transfera compozitia in borcane curate si sterilizate, apoi inchide-le ermetic.
 

Cum se serveste marmelada de mere si lamai
 

Se serveste la temperatura camerei.



Sursa foto: longtrackpantry.com.au
 

  •   2011-09-05
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii