Dulceturi & Conserve

#muraturi #gogonele #castraveti #conopida #morcovi #saramura

Muraturi asortate

Muraturile asortate sunt nelipsite din camara unei gospodine . Acrisoare si savuroase, aceste muraturi sunt potrivite pentru sezonul rece. Servite alaturi de pilafuri si fripturi, muraturile asortate fac deliciul oricarui meniu.
 

Ingrediente pentru muraturi asortate
 

  • 2 kilograme de gogonele
  • 2 kilograme castraveti
  • 2 kilograme conopida
  • 2 kilograme arpagic
  • 2 kilograme morcovi
  • 2 kilograme ardei
  • frunze de telina
  • frunze de leustean
  • marar
  • cimbru
  • hrean
  • boabe mustar
  • piper
  • sare
  • 500 ml otet.
     

Cum se prepara muraturile asortate
 

Speli bine toate legumele si tai morcovii rondele, iar ardeiul in feliute. Pregatesti borcanele in care vei pune muraturile. Pe fundul borcanului asezi mararul, cimbrul, arpagicul, hreanul si morcovii taiati rondele. Dupa aceea, asezi toate legumele, in ce ordine vrei.

Cand ai umplut borcanul, presari boabele de mustar si de piper. Acoperi apoi toate legumele cu frunzele de telina si leustean. Intre timp, prepari compozitia de apa si otet. Prepari o compozitie din 3 litri de apa si 1,5 litri otet. Adaugi si 5 linguri de sare. Fierbi compozitia pana da in clocot. In compozitie mai adaugi si foi de dafin.

Cand a dat compozitia in clocot, o iei de pe foc. Torni compozitia peste legumele asezate in borcan, pana le acoperi. Inchizi borcanul cu capac si il lasi la racit. Cand s-a racit, depozitezi borcanul intr-un loc racoros.
 

Cum se servesc muraturile asortate
 

Muraturile asortate se servesc ca garnitura la diverse mancaruri si fripturi.

  •   2010-08-30
  •   14455 vizualizari
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Cauta-ti perechea