Muraturile asortate pentru toamna pot fi facute din legumele tale preferate. Foloseste conopida , castraveti , ceapa, morcovi, ardei gras sau orice alte legume iti place sa mananci.
Ingrediente pentru muraturi asortate de toamna
mix de legume - conopida, castraveti, ceapa, morcovi, ardei gras
60 gr sare pentru fiecare kg de legume
otet.
Cum se prepara muraturile asortate de toamna
Decojeste ceapa si las-o intreaga daca folosesti salote. Taie restul legumelor in bucati medii. Pune legumele in castron si adauga sarea peste ele. Lasa-le sa stea la sarat 24 de ore. Clateste-le, scurge-le si apoi pune-le in borcane sterilizate. Toarna otet peste ele pana cand le acoperi, apoi inchide ermetic borcanele.
Tine-le la murat cam o luna inainte de a fi servite.
Cum se servesc muraturile asortate de toamna
Se servesc in general la preparate din carne, calde sau reci.
Sursa foto: wikipedia .org
Autor: Elisa Costache