Piersicile murate in otet sunt un preparat inedit si foarte gustos, potrivit pentru perioada rece. Piersicile se fac destul de usor, din ingrediente simple.
 

Ingrediente pentru piersici murate
 

  • 4 cani zahar
  • 2 cani otet alb
  • 4 bete scortisoara
  • 15 cuisoare intregi
  • 1.8 kg piersici proaspete.
     

Cum se prepara piersicile murate
 

Decojeste piersicile, taie-le si scoate samburele. Pune intr-o cratita zaharul si otetul. Dupa ce zaharul s-a dizolvat, adauga scortisoara si cuisoarele, apoi fierbe pana dau in clocot. Acopera si fierbe la foc mic 5 minute. Strecoara apoi condimentele.

Pune fructele in borcane sterilizate si umple borcanele cu sirop pana acoperi fructele. Tine borcanele 10 minute in apa fiarta . Dupa ce se racesc , tine-le la frigider cel putin o zi inainte de a fi servite.
 

Cum se servesc piersicile murate
 

Piersicile murate se servesc cu friptura de vita sau curcan.


Sursa foto: pickle-girl.blogspot.com
 

  •   2011-12-13
  •  

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.