Ingrediente pentru magiunul de prune
- 5 kg de prune bine coapte
- o fiuola esenta de vanilie
- un baton de scortisoara
Cum se prepara magiunul de prune
Spala bine prunele, scoate-le samburii si da-le prin masina de tocat.
Adauga apoi prunele intr-o cratita antiaderenta, suficient de mare si fierbe-le la foc mic, amestecand constant pana cand incep sa-si lase propriul suc.
Fierbe magiunul timp de patru-cinci ore si apoi inchide focul. Lasa-l sa se "odihneasca" timp de 15-20 de minute la temperatura camerei. Cand mai are o ora de fiert adauga scortisoara. Inainte de a inchide focul adauga si vanilia si amesteca bine, lasand magiunul sa mai dea un minut in clocot.
Toarna magiunul in borcane curate si dezinfectate. Inchide bine capacul si intoarce borcanele cu fundul in sus. Lasa-le asa pana cand se racesc complet, la temperatura camerei. In acest fel borcanele se vor vida fara a fi nevoie sa le pui la cuptor, sau sa le fierbi.
Cum se serveste magiunul de prune
Magiunul de prune poate fi servit alaturi de biscuiti, la o cana de ceai sau de cafea sau in diverse retete de prajituri.
Sursa foto: vosipetar.wordpress.com