Dulceturi & Conserve

#usturoi #conserve #rosii

Rosii la borcan

Rosiile conservate la borcan pastreaza si in sezonul rece o parte din aroma si gustul lor proaspat. Le poti folosi pentru diverse mancaruri si ciorbe, dar si ca atare, pentru salata.

 

Ingrediente pentru rosii la borcan

 

  • 3 kilogram rosii mici
  • 2 capatani de usturoi
  • 100 ml otet
  • foi de dafin
  • boabe de mustar
  • sare grunjoasa
  • frunze de visin
  • boabe de piper.

 

Cum se prepara rosiile la borcan

 

Spala bine si scurge rosiile. Curata si usturoiul. Pregateste compozitia de apa. La un litru de apa adauga 100 ml otet si o lingura cu varf de sare grunjoasa. Pune in borcane boabele de piper si de mustar. Adauga si rosiile. Pune printre rosii si catei de usturoi, frunze de visin si de dafin.

Toarna in borcane saramura fierbinte. Inchide borcanele cu capace ermetice si lasa-le sa se raceasca in cateva paturi. Cand s-au racit depoziteaza-le intr-un loc racoros.

 

Cum se servesc rosiile la borcan

 

Rosiile la borcan se servesc la diverse mancaruri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete