Dulceturi & Conserve

#conserve rosii #concerve # rosii uscate #rosii

Rosii uscate, in ulei, conservele pe care trebuie sa le prepari acum

Rosiile uscate, in ulei, sunt un deliciu in timpul iernii. In plus te poti bucura de conserve naturale, ult mai gustoase si fara conservanti. Iata cat de usor se prepara.

Ai nevoie de rosii mari, bine coapte, de preferat de la tara si nu din supermarket, in cantitatea dorita si ulei de masline.

Pregateste cateva tavi pe care le tapetezi cu hartie de copt.

Spala bine rosiile si indeparteaza cotorul. Taie-le apoi felii subtiri si asaza-le in tavi, una langa alta. Lasa tavile cu rosii la soare timp de patru zile pentru a se usca. In acest timp, intoarce-le de pe o parte pe alta cel putin o data pe zi.

Cand rosiile s-au uscat, asezoneaza-le cu sare si piper si cu busuioc proaspat, tocat. Asaza-le apoi in borcane ce se inchid ermetic si acopera-le complet cu ulei de masline.

Rosiile uscate sunt excelente in salate, la preparea sandwichurilor, a pastelor dar si in cadrul altor retete. Totodata pot fi folosite pentru asezonarea bucatelor.

Sursa foto: whitestonefarm.com.au

  •   2016-09-08
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii