Usturoiul murat se prepara repede si este o adevarata delicatesa. Se serveste la diverse preparate si fripturi. Se poate depozita la loc racoros chiar si cateva luni.
 

Ingrediente pentru usturoi murat
 

  • 250 grame usturoi, curatat
  • 1 ardei rosu, tocat
  • 500 ml otet
  • 150 grame zahar alb
  • mustar uscat
  • seminte de telina.

 

Cum se prepara usturoiul murat
 

Intr-un bol amesteca usturoiul cu ardeiul. Intr-o cratita pune la fiert otetul. Adauga zaharul. Amesteca bine si lasa la fiert pana cand zaharul se topeste.

Aseaza mustarul si semintele de telina intr-o punga din material textil . Adauga punguta cu condimente in otetul fierbinte. Lasa la fiert timp de 5 - 10 minute.

Adauga usturoiul si ardeiul. Mai lasa la fiert 5 minute. Ia cratita de pe foc si indeparteaza punguta cu mustar.

Toarna usturoiul si ardeiul in borcane sterile. Umple apoi borcanele cu lichidul in care au fiert. Sigileaza si depoziteaza borcanele intr-un loc racoros.
 

Cum se serveste usturoiul murat


Usturoiul murat se serveste la diverse preparate si fripturi.

  •   2011-01-25
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii