Zacusca cu fasole are un gust special si este ideala ca gustare in anotimpul rece. Aceasta zacusca se poate prepara atat din fasole cu boabe albe, cat si din fasole cu boabe rosii.
 

Ingrediente pentru zacusca cu fasole
 

  • 1 kilogram fasole uscata
  • 2 kilograme gogosari
  • 1 kilogram ceapa
  • 1 kilogram morcovi
  • 2 conopide
  • 1 litru ulei
  • usturoi
  • marar
  • sare
  • piper.


Cum se prepara zacusca cu fasole
 

Taie ceapa si gogosarii solzisori si caleste-i in putin ulei incins. Adauga si morcovii dati pe razatoare. Fierbe bine fasolea. Cand a fiert da-o prin masina de tocat . Adauga si fasolea in compozitia cu ceapa si ardei. Fierbe compozitia putin si pune si conopida desfacuta in buchetele.

Lasa compozitia sa fiarba timp de 20 de minute. Amesteca din cand in cand sa nu se lipeasca. Adauga usturoiul taiat felii, sarea, piperul si mararul. Cand zacusca este gata, toarn-o in borcane. Fierbe apoi borcanele cateva minute in bain-marie.
 

Cum se serveste zacusca cu fasole
 

Zacusca cu fasole se serveste ca atare.

  •   2010-09-13
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.