Zacusca de dovlecei este una dintre variantele de zacusca pe care le poti face in toamna. Cateva borcane de zacusca de dovlecei vor fi foarte potrivite pentru camara ta de iarna.
Ingrediente pentru zacusca de dovlecei
- 4 kg dovlecei
- 1 kg ardei grasi taiati marunt
- 500 gr ceapa taiata marunt
- 2 morcovi rasi
- 2 kg rosii
- 1 l ulei
- sare
- frunze de telina
- dafin
-
patrunjel.
Cum se prepara zacusca de dovlecei
Curata dovleceii de coaja, apoi taie-i in bucatele mici. Adauga sare peste ei si lasa-i intr-o cratita cu capac, pentru o ora.
Opareste rosiile, scoate coaja si apoi taie rosiile bucatele. Pune ulei intr-o tigaie si soteaza ceapa si ardeii grasi, apoi adauga morcovii. Adauga dovleceii si rosiile, apoi telina si patrunjelul. Lasa compozitia la fiert cam 20 de minute. La aceasta reteta se poate adauga si putin dafin.
Toarna zacusca in borcane, sigileaza-le si lasa-le la fiert 20 de minute in bain-marie. Acopera vasul cu carpe curate si lasa borcanele sa se raceasca treptat, pana a doua zi.
Cum se serveste zacusca de dovlecei
Se serveste la temperatura camerei, cu paine.
Sursa foto: cookingforhealthtips.com