Ingrediente pentru zacusca de vinete
- 25 gogosari
- 25 ardei grasi
- 1 kg ceapa
- 10 vinete mari
- 1 kg morcovi
- 2 kg rosii
- 1 litru ulei
- 3-4 foi dafin
- 1 lingurita piper boabe
- 2 boabe enibahar
- sare
Cum se prepara zacusca de vinete
Coace gogosarii, ardeii si vinetele. Curata legumele de coaja si lasa-le la scurs.
Intre timp toaca ceapa marunt si caleste-o la foc mic, in ulei. Cand devine translucida adauga morcovii rasi pe razatoarea mica si lasa legumele la innabusit timp de 10 minute.
Intre timp toaca marunt gogosarii, ardeii, rosiile si vinetele. Pune toate ingredientele in cratita, si lasa zacusca sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand. Asezoneaza cu sare dupa gust.
Cand zacusca a scazut bine se stinge focul. Zacusca se toarna imediat, fierbinte, in borcane sterilizate si se inchide bine capacul. In locul capacului de borcanele se pot leaga cu celofan la gura. Pune apoi borcanele in cuptorul incins, fara foc, si se lasa sa stea pana a doua zi, apoi se pot muta in camara.
Sursa foto: turnulsfatului.ro