Dulceturi & Conserve

#reteta de zacusca #reteta zacusca #zacusca # retete zacusca #zacusca de vinete

Zacusca de vinete, conserva ce nu trebuie sa lipeasca din nicio camara

Toamna se apropie cu pasi repezi, iar pregatirile pentru camara de iarna sunt in toi. Pe lista conservelor pe care orice gospodina trebuie sa le aiba in camara se afla zacusca de vinete. Iata o reteta simpla si gustoasa de zacusca, pe care trebuie sa o prepari si tu!

Ingrediente pentru zacusca de vinete

  • 25 gogosari
  • 25 ardei grasi
  • 1 kg ceapa
  • 10 vinete mari
  • 1 kg morcovi
  • 2 kg rosii
  • 1 litru ulei
  • 3-4 foi dafin
  • 1 lingurita piper boabe
  • 2 boabe enibahar
  • sare

Cum se prepara zacusca de vinete

Coace gogosarii, ardeii si vinetele. Curata legumele de coaja si lasa-le la scurs.

Intre timp toaca ceapa marunt si caleste-o la foc mic, in ulei. Cand devine translucida adauga morcovii rasi pe razatoarea mica si lasa legumele la innabusit timp de 10 minute.

Intre timp toaca marunt gogosarii, ardeii, rosiile si vinetele. Pune toate ingredientele in cratita, si lasa zacusca sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand. Asezoneaza cu sare dupa gust.

Cand zacusca a scazut bine se stinge focul. Zacusca se toarna imediat, fierbinte, in borcane sterilizate si se inchide bine capacul. In locul capacului de borcanele se pot leaga cu celofan la gura. Pune apoi borcanele in cuptorul incins, fara foc, si se lasa sa stea pana a doua zi, apoi se pot muta in camara.

Sursa foto: turnulsfatului.ro

  •   2016-08-23
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii