Dulceturi & Conserve

#jeley de visine #gem piersici si zmeura #compot cirese #conserve fructe #fructe

3 conserve pe care trebuie sa le prepari pana la sfarsitul lunii

Profita din plin de fructele de sezon si prepara unele dintre cele mai savuroase conserve pe care sa le savurezi in timpul iernii alaturi de cei dragi.

Gem de piersici cu zmeura si lavanda

Sursa foto: mountainmamacooks.com

Ingrediente

  • 5 piersici coapte
  • 500 g zmeura
  • 300 g zahar
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 2 lingurite lavanda uscata

Cum se prepara

Pune lavanda la infuzat intr-o ceasca cu apa fierbinte si las-o circa 10 minute.

Separat, pune piersicile curatate si taiate in bucati potrivite si zmeura. Adauga zaharul si sucul de lamaie, apoi pune toate ingredientele intr-o cratita de inox si da-o la foc mic.

Strecoara apa in care a infuzat lavanda si adaug-o peste compozitia de fructe. Lasa totul sa fiarba la foc mic, circa 25 de minute. Din cand in cand, aduna spuma de la suprafata cratitei.

Lasa dulceata sa se raceasca in cratita, apoi toarn-o in borcanele care se inchid ermetic.

Sursa foto principala: blog.foodierachel.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului