Dulceturi & Conserve

#ce sa #reteta gutui #compot de gutui # retete toamna #compot #cum sa #gutui

Amintiri din copilarie: Compot de gutui - RETETA

Odata cu venirea toamnei, gospodinele incep pregatirile pentru iarna. Camara trebuie aprovizionata cu fel de fel de bunatati, care mai de care mai ibietoare, de aceea noi v-am pregatit o o reteta delicoasa de compot de gutui. Speram sa va placa!

Ce ai nevoie:

  • 5 kg de gutui
  • 3 litri de apa
  • 1,5 kg de zahar
  • ½ batoane de scortisoara
  • 1-2 lamai pentru zeama

Cum se prepara:

In primul rand trebuie sa speli lamaile bine pentru a indeparta puful de pe ele, apoi trebuie sa le cureti de coaja si sa le scoti samburii.

Pune la fiert apa cu zaharul, adauga si scortisoara. Lasa-le pe foc pana ce se leaga siropul. Intre timp poti taia gutuile in felii sau cubulete. Stoarce cele doua lamai intr-un bol incapator pentru ca in zeama lor vei pune cubuletele de gutuie (acest truc ajuta fructele sa nu oxideze).

Dupa ce siropul a dat in clocot adauga cubuletele de gutuie. Lasa-lesa fiarba aproximativ 15 minute sau pana se inmoaie, dar ai grija sa nu ti se sfarame. Dupa aceea le scoti cu ajutorul unei spumiere si le pui in borcane, peste ele vei turna siropul fierbinte si vei inchide borcanul cu capacul. Aseaza borcanele intre doua paturi si lasa-le acolo pentru doua zile.

Sursa imagini: Pixabay.com, Pinterest.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului