Dulceturi & Conserve

# ardei murati cu miere # ardei murati #conserva #camara #ardei

Ardei murati cu miere, conserva ce nu trebuie sa lipseasca din camara de iarna

Vrei sa te bucuri de gustul ardeilor grasi si in timpul iernii? Nu iti ramane decat sa ii conservi si sa ii savurezi si in timpul iernii. Sunt deliciosi alaturi de fripturi sau alte preparate din carne.

 

Ingrediente pentru ardeii grasi murati cu miere

  • 6 kg ardei gras
  • 1 l otet
  • 1 l apa
  • 500 ml miere
  • 500 g zahar
  • 4 radacini hrean
  • 8 frunze dafin
  • sare grunjoasa 4 linguri
  • piper boabe

Cum se prepara ardeii grasi murati cu miere

Intr-o oala adauga apa, mierea, zaharul, otetul, sarea, dafinul si piperul si adu totul la punctul de fierbere, apoi stinge focul.

Intre timp taie hreanul fasii subtiri. Curata ardeii si taie-i bucati, de dimensiunea dorita. Pentru un efect vizual deosebit poti utiliza ardei de diferite culori.

In borcane curate si sterilizate adauga putin hrean, apoi ardeii si la final mai adauga putin hrean. Umple borcanele cu zeama preparata anterior, sigileaza-le si asigura-te ca nu curg.

Inveleste fiecare borcan in carpe sau in hartie si pune-le intr-o oala mare cu apa la fiert. Lasa-le sa fiarba timp de 30 de minute din momentul in care clocoteste apa. Stinge focul si lasa borcanele sa se raceasca in apa in care s-au fiert (minim 24 de ore). Scoate apoi borcanele, sterge-le de apa si asaza-le in camara.

Sursa foto: ele.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare