Ingrediente pentru ardeii grasi murati cu miere
- 6 kg ardei gras
- 1 l otet
- 1 l apa
- 500 ml miere
- 500 g zahar
- 4 radacini hrean
- 8 frunze dafin
- sare grunjoasa 4 linguri
- piper boabe
Cum se prepara ardeii grasi murati cu miere
Intr-o oala adauga apa, mierea, zaharul, otetul, sarea, dafinul si piperul si adu totul la punctul de fierbere, apoi stinge focul.
Intre timp taie hreanul fasii subtiri. Curata ardeii si taie-i bucati, de dimensiunea dorita. Pentru un efect vizual deosebit poti utiliza ardei de diferite culori.
In borcane curate si sterilizate adauga putin hrean, apoi ardeii si la final mai adauga putin hrean. Umple borcanele cu zeama preparata anterior, sigileaza-le si asigura-te ca nu curg.
Inveleste fiecare borcan in carpe sau in hartie si pune-le intr-o oala mare cu apa la fiert. Lasa-le sa fiarba timp de 30 de minute din momentul in care clocoteste apa. Stinge focul si lasa borcanele sa se raceasca in apa in care s-au fiert (minim 24 de ore). Scoate apoi borcanele, sterge-le de apa si asaza-le in camara.
Sursa foto: ele.ro