Dulceturi & Conserve

# ciupercu cu rosii #ciuperci #rosii

Ciuperci cu rosii la borcan

 

Ciupercile cu rosii la borcan sunt o garnitura perfecta pentru preparatele din timpul iernii. Asadar, trebuie sa le ai in camara ta.

Ingrediente

  • 2 kg ciuperci (de crescatorie),
  • 5 cepe potrivite,
  • 15 ardei grasi,
  • 2 kg rosii,
  • 500 ml ulei,
  • 3 foi dafin,
  • 2 linguri marar verde tocat,
  • 2 linguri patrunjel verde tocat, 1 lingura piper boabe, 1 lingurita sare.

Mod de preparare

Ciupercile se curata, se spala si se taie in felii potrivite. Ceapa se curata, se taie si se trece prin masina de tocat. Uleiul se incinge, se caleste ceapa intr-o cratita mare (peste 6 litri), fara sa devina aurie, doar sticloasa. Se pun ciupercile taiate felii, se fierb timp de 20 de minute, apoi se adauga ardeii grasi (spalati, curatati de seminte si taiati marunt), rosiile taiate felii, foile de dafin, mararul, patrunjelul, piperul si o lingurita de sare.Se amesteca, se fierb acoperite, ia foc mic, o jumatate de ora. Se pune la borcan, se leaga cu celofan si o jumatate de ora se tine la bain-marie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete