Daca iti plac fructele si vrei sa incerci o bautura calda de toamna, fa un compot. Foloseste cat mai multe fructe si mirodenii , pentru a obtine o bautura calda si parfumata.
Ingrediente pentru compot cald de toamna
- 1 ¼ cani vin alb sec
- 1 cana suc proaspat de portocala
- coaja de portocala
- ½ baton de scortisoara
- ½ lingurita mix fructe de padure
- ½ cana caise
- ¼ cana struguri albi
- ½ cana sirop de porumb
- 2 mere decojite si taiate
- 2 pere decojite si taiate
- 6 prune fara samburi, taiate
- ½ cana afine proaspete
-
¼ cana otet alb distilat
Cum se prepara compotul cald de toamna
Pune intr-o tigaie vinul impreuna cu sucul si coaja de portocala. Ia scortisoara si mixul de fructe si pune-le intr-un saculet ca cel folosit pentru a face sau a scurge branza. Leaga-l bine la capat si aseaza-l in tigaie. Lasa sa fiarba totul o data, acopera si lasa-l pe foc mic 15 minute.
Adauga apoi caisele si strugurii, acopera si lasa pe foc sa se inmoaie, cam 5 minute. Adauga siropul de porumb, merele si perele. Lasa-le cam 5 minute la foc mediu, sa se inmoaie si ele. Poti pune apoi prunele, afinele si otetul, lasandu-le pe foc 4 minute.
Scurge totul intr-o sita, avand grija ca lichidul sa se scurga intr-o cratita. El nu trebuie aruncat. Toarna lichidul inapoi in tigaie si lasa-l pe foc pana cand se reduce la o cana. Arunca saculetul cu mirodenii.
Pune fructele intr-un castron mare si toarna lichidul din tigaie peste ele. Amesteca bine.
Cum se serveste compotul cald de toamna
Lasa sa se raceasca pentru a ajunge la temperatura camerei. Serveste.