In anotimpul rece te poti bucura de savoarea fructelor cu ajutorul compoturilor. Poti incerca diverse combinatii de fructe si mirodenii. Compotul din dovleac si ananas este foarte aromat si potrivit pentru sezonul rece . Aroma de scortisoara iti va aduce aminte de sarbatorile de iarna.
Ingrediente pentru compotul din dovleac si ananas
- 1,5 kilograme dovleac
- 1 ananas
- 2 lamai
- 250 grame caise uscate
- 250 grame stafide
- 600 grame zahar
- 200 grame apa
- un betisor de scortisoara.
Cum se prepara compotul din dovleac si ananas
Taie dovleacul in cubulete . Pune apoi dovleacul intr-o cratita. Curata si taie ananasul in cubulete. Adauga ananasul peste dovleac. Rupe betisorul de scortisoara in mai multe bucati si aseaza-le peste dovleac si ananas.
Adauga zeama si coaja de la lamai. amesteca putin ingredientele.
Adauga apoi caisele, stafidele, zaharul si apa. Pune cratita la fiert, pana da in clocot. Toarna apoi compozitia in borcane curate. Fierbe apoi borcanele in bain marie timp de 30 de minute.
Cum se serveste compotul din divleac si ananas
Compotul din dovleac si ananas se serveste rece.