Dulceturi & Conserve

#compot sfecla rosie #sfecla rosie #leacuri #compot #retete #boli

Compotul de sfecla rosie te scapa de BOLI!

Compotul de sfecla rosie este o reteta traditionala ruseasca extrem de eficienta si utila in tratamentul multor boli, intrucat contine multe componente ce activeaza si revitalizeaza ficatul, rinichii si intestinele. Aceasta reteta se obtine prin simpla fermentare.

Rezultatele unor cercetari medicale arata faptul ca un consum regulat de compot de sfecla rosie previne dezvoltarea tumorilor maligne, datorita actiunii imbunatatite a ficatului ce face posibila curata organismului de toxine si de alte “deseuri”, indepartand constipatia si alte probleme cu intestinele, conform secretele.com.

Medicina traditionala rusa considera compotul de sfecla rosie drept cel mai bun medicament non-medical pentru hipertensiune arteriala, deoarece normalizeaza tensiunea arteriala pentru o perioada mai lunga de timp, si este extrem de util in tratamentul aterosclerozei.

Ce iti trebuie:

  • 1 borcan de sticla de 3 litri
  • 700 de grame de sfecla rosie decojita
  • 2 linguri de faina de secara sau neagra
  • 200 grame de zahar (zaharul se poate inlocui cu miere, aceeasi cantitate)
  • 100 grame de stafide

Cum se prepara:

Sfecla spalata si curatata de coaja se taie cubulete nu foarte mari (cum se vede in imagine), si se asaza in borcan. Adaugati apoi stafidele, cele 2 linguri de faina si zaharul sau mierea. Umpleti borcanul cu apa fiarta si racita, amestecand foarte bine continutul. Acoperiti borcanul cu un tifon, astfel incat sa poata sa respire. Se lasa la temperatura camerei timp de 6-7 zile. In timul acestor zile este necesar sa amestecati continutul de 2-3 ori pe zi, iar daca este necesar, indepartati spuma. Dupa scurgerea celor sapte zile se agita amestecul bine apoi se strecoara prin tifon si astfel veti obtine compotul de sfecla rosie, potrivit secretele.com

Consum si depozitare:

Consuma 3-4 linguri de trei ori pe zi, inainte de mese. In 20 de zile va veti alege cu un ficat curatat si pregatit sa lupte cu toxinele. Luati o pauza de trei luni si repetati tratamentul pentru a va mentine sanatosi si liberi de orice depozite toxice.

Compotul se pastreaza pe toata perioada la frigider.

Sursa: Secretele.com

Sursa imagini: Pinterest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului