Conopida murata este potrivita pentru mancarurile din sezonul rece . O poti folosi la salate sau la fripturi.
Ingrediente pentru conopida murata
- 1 kilogram conopida
- sare
- sare de lamaie
-
otet
Cum se prepara conopida murata
Cureti conopida si o desfaci in buchetele. Tii apoi conopida in apa timp de 30 de minute. Dupa aceea, oparesti conopida cateva minute, in apa cu sare si sare de lamaie. Nu o opari mai mult de 5 minute pentru ca se va inmuia prea tare.
Dupa ce ai oparit conopida, o scoti din apa si o clatesti putin cu apa rece. O pui apoi in borcane. Intre timp, fierbi apa cu sare, sare de lamaie si otet. La o cantitate de 1 litru de apa adaugi o lingurita de sare si o lingurita de otet. Inchizi apoi borcanele cu capac.
Borcanele sigilate le fierbi timp de 40 - 50 de minute. Dupa ce ai fierb borcanele, le scoti si le lasi sa se raceasca intre paturi .
Cum se serveste conopida murata
Conopida murata se serveste in diverse salate de iarna sau ca garnitura pentru fripturi.