Conopida murata este unul dintre cele mai intalnite preparate din meniul de iarna. Preparatul este usor de facut, cu ingrediente simple si poate fi folosit cu succes pentru garnituri , alaturi de fripturi.
Ingrediente pentru conopida murata cu ceapa si telina
- 2 capatani conopida
- 2 cani ceapa alba
- 1 cana sare pentru muraturi
- 1 cana zahar
- 3 cani otet alb
- 2 linguri seminte de mustar alb
- 1 lingura seminte de telina
-
1 ardei iute mic.
Cum se prepara conopida murata cu ceapa si telina
Spala conopida si rupe-o in buchetele. Opareste ceapa, raceste-o si apoi decojeste-o. Amestesteca ceapa si conopida cu sarea, apoi toarna apa cat sa le acoperi si lasa-le la sarat 18 ore. Scurge legumele, clateste-le in apa rece si scurge-le din nou. Dizolva zaharul in otet, adauga semintele si ardeiul iute si apoi pune solutia la fiert.
Adauga legumele si fiebe 10 minute, pana cand legumele s-au inmuiat. Pune-le in borcane, toarna lichidul peste ele si sigileaza.
Cum se serveste conopida murata cu ceapa si telina
Se serveste simpla sau cu alte muraturi alaturi de fripturi, piureuri etc.
Sursa foto: suziethefoodie.blogspot.com