Dulceturi & Conserve

#conserve porumb #congelare porumb #conservare porumb #porumb fiert #porumb

Cum sa conservi porumbul fiert pentru a te bucura de el intreaga iarna

Porumbul fiert este adorat de intreaga lume. Gustul dulceag al acestuia, combinat cu unt sau doar cu condimente precum sare si/sau piper, a cucerit o lume intreaga. In plus, boabele de porumb fiert pot fi folosite la prepararea salatelor.

Daca vrei sa te bucuri de gustul porumbului proaspat, preparat acasa, si in timpul iernii trebuie sa inveti cum sa-l conservi.

De fiecare data cand cumperi porumb pentru fiert, cumpara mai mult, pentru a conserva o parte din acesta.

Fierbe porumbul imediat ce il cumperi si nu il lasa sa se ofileasca, indiferent ca l-ai cumparat pentru consum propriu sau pentru a-l conserva. Daca porumbul apuca sa se ofileasca, gustul se va schimba.

In oala in care fierbi porumbul adauga, mai intai, un strat de foi de porumb. Alege foile din interior, care sunt mai verzi si nu pe cele din exterior. Abia apoi adauga porumbul, iar la final adauga un alt strat de foi de porumb.

Odata ce a fiert, stinge focul si lasa porumbul sa se raceasca la temperatura camerei. Scoate stiuletii si cu ajutorul unui cutit taie boabele de porumb si adauga-le in borcane.

Da in clocot apa in care ai fiert porumbul si adaug-o apoi, treptat in borcane pana cand acestea sunt pline.

Daca folosesti borcane de 800g adauga in acestea o aspirina, in schimb in cele de dimensiuni mai mici adauga cate jumatate de aspirina. foloseste insa aspirina netamponata.

Inchide bine borcanele si inveleste-le in ziare, apoi pune-le la fiert la baine marine, pentru a le steriliza. Lasa borcanele sa fiarba timp de 30 de minute, apoi lasa-le sa se raceasca complet in apa in care au fiert.

Sterge bine borcanele de apa si adauga-le pe masa acoperita cu o hartie, cu capacul in jos, pentru a te asigura ca nu curg.

O alta modalitate de a pastra porumbul fiert pentru iarna este sa-l congelezi. Poti adauga stiuletii intregi in congelator, sau poti opta pentru a congela doar boabele, imediat dupa fierbere. Asaza-i insa intr-o punga sau in casolete inchise ermetic.

Sursa foto: foodnetwork.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului