Dulceturi & Conserve

#dulceata ananas si vanilie #ananas si vanilie #dulceata ananas #retete ananas #dulceata #ananas

Cum sa prepari cea mai buna dulceata de ananas cu vanilie

 

Dulceata de anans este una dintre cele mai gustoase dulceturi pe care le poti prepara. Gustul exotic al acesteia iti va aminti instant de razele calduroase ale soarelui, chiar si in cele mai geroase zile de iarna.

Ingrediente pentru dulceata de ananas cu vanilie

  • 2kg ananas
  • 2kg zahar
  • 700ml suc de ananas, proaspat stors
  • 1 baton de vanilie
  • sucul de la o lime

 

Cum se prepara dulceata de ananas cu vanilie

Curata ananasul de coaja, taie-l felii rotunde si scoate-i interiorul lemnos. Taie apoi feliile in cuburi de dimensiuni egale. Pune ananasul in oala si adauga zaharul peste acesta. Lasa oala la frigider peste noapte.

Pune apoi oala pe aragaz, la foc iute, amestecand din cand in cand. Cand dulceata incepe sa fiarba adauga sucul de lime si sucul de ananas. Lasa sa fiarba la foc mic. Aduna spuma cu ajutorul unei linguri.

Taie batonul de vanilie pe jumatate si scote-i semintele. Adauga-le in dulceata, cu cinci-zece minute inainte de a stinge focul.

Pentru a verifica daca este gata, toarna cateva picaturi de dulceata pe o farfurioara rece. Daca acestea nu curg, dupa ce ajung la temperatura camerei, inseamna ca dulceata este gata.

Pune dulceata fierbinte in borcane curate. Inchide bine capacul si intoarce borcanele cu fundul in sus. Lasa-le asa pana cand se racesc complet, la temperatura camerei. In acest fel borcanele se vor vida fara a fi nevoie sa le pui la cuptor sau sa le fierbi.

Cum se serveste dulceata de ananas cu vanilie

Dulceata de ananas cu vanilie merge perfect alaturi de o portie de clatite sau de o portie de orez cu lapte.

Sursa foto: foodmyfriend.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare