Retete de toamna

# beneficii dulceata de ardei iute # preparare dulceata de ardei iute # reteta dulceata de ardei iute #dulceata de ardei iute #beneficii sanatate

Dulceata de ardei iute, savuroasa in timpul iernii si benefica pentru sanatate! Cum se prepara

Dulceata de ardei iute nu este doar delicioasa alaturi de fripturi, in timpul iernii, ci constituie si un real beneficiu asupra sanatatii. Iata cat de usor se prepara si ce beneficii are dulceata de ardei iute, asupra sanatatii.

Ingrediente pentru dulceata de ardei iute

  • 1 kilogram de ardei iuti
  • 0,5 kilograme de ardei capia sau gogosari
  • 3 linguri ghimbir tocat julienne
  • 1 kilogram de zahar
  • 1 litru otet de vin alb

Cum se prepara dulceata de ardei iute

Spala bine ardeii si curata-i de seminte si codite, dar si de nervuri. Este indicat sa folosesti manusi de cauciuc la aceasta operatiune, pentru a evita neplacerile.

Toaca apoi ardeii marunt, cu ajutorul unui cutit. Adauga ardeii intr-o oala, toarna peste acestia ghimbirul. Intr-o alta oala, adauga zaharul si otetul si fierbe-le impreuna timp de 20-25 de minute. Adauga apoi ardeiul si ghimbirul peste sosul obtinut si da totul in clocot amestecand continuu. Cand incepe sa bolboroseasca bine, pune-i un capac si da focul la mediu. Lasa dulceata sa fiarba timp de doua-trei minute. Stinge focul si lasa dulceata sa se racoreasca la temperatura camerei timp de doua-trei ore.

Dupa acest interval pune din nou dulceata pe foc si las-o sa fiarba timp de 40-45 de minute, amestecand din cand in cand.

Pune dulceata fierbinte in borcane curate. Inchide bine capacul si intoarce borcanele cu fundul in sus. Lasa-le asa pana cand se racesc complet, la temperatura camerei. In acest fel borcanele se vor vida fara a fi nevoie sa le pui la cuptor, sau sa le fierbi.

Cum se serveste dulceata de ardei iute

Dulceata de ardei iute poate fi servita alaturi de fripturi, rasoluri, tocaturi si garnituri, dar si alauturi de aperitive.

Ce beneficii are dulceata de ardei iute asupra sanatatii

Dulceata de ardei iute este una dintre cele mai sanatoase dulceduri din camara romanilor. Ardeiul iute contribuie la distrugerea celulelor canceroase din prostata, plamani, pancreas si poate opri un atac de cord in maxim 30 de secunde. In plus, este unul dintre cele mai bune remedii impotriv hipertensiunii arteriale. Totodata, curata arterele si contribuie la diminuarea valorilor colesterolului rau sau a trigliceridelor.

Stiai ca oamenii care consuma dulceata de ardei iute au sanse mai mici de a face atac de cord, accident vascular cerebral sau embolie pulmonara. De asemenea, acest produs iti amelioreza sinusurile, stimuleaza imunitatea, previne ulcerul gastric, imbunatateste memoria, elimina oboseala, vindeca infectiile de la nivelul gingiilor si este foarte bun pentru pierderea in greutate, scrie realitatea.net.

Sursa foto: kitchenlabproject.blogspot.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea