In toamna , poti face o dulceata cu ingrediente de sezon: dulceata de bostan facuta in casa.
Ingrediente de care ai nevoie pentru dulceata de bostan
- 1 ½ kilograme dovleac
- 100 ml apa
- 1 1/ 5 kilograme zahar
- 5 linguri suc de lamaie
- 4 linguri lichior de caise
- ½ lingurite scortisoara
Cum se prepara dulceata de bostan
Spala bine dovleacul. Apoi, taie-l in cuburi pentru a putea sa se fiarba cat mai bine. Pune cuburile de bostan la fiert, amestecand mereu, pana cand acestea se inmoaie.
Cu o spatula, inlatura spuma formata la suprafata apei. Lasa pe foc pana cand 1/3 din cantitatea de dulceata se va evapora. Adauga apoi sucul de lamaie, scortisoara si lichiorul de caise. Amesteca timp de 3 minute.
Toarna apoi continutul in borcane de sticla curate, sigileaza-le si pune-le apoi in apa fiarta timp de 10 minute.
Cum se serveste dulceata de bostan
Se serveste rece.