Dulceturi & Conserve

#capsuni #dulceata #lamaie #zahar #unt

Dulceata de capsuni

Pentru ca sezonul capsunilor este pe final, ar trebuie sa facem aprovizionarea cu cateva borcanele de dulceata , pe care sa le savuram pana anul viitor, cand fructele proaspete se vor gasi din nou peste tot.

De ce ingrediente ai nevoie:

  • 1 kg de capsuni
  • 700 gr zahar
  • Zeama de la doua lamai
  • 2 cubulete de unt.

Cum se prepara:

  • Spala bine capsunile, curata-le de codite si taie-le in jumatate.
  • Pune capsunile intr-o oala incapatoare si toarna zaharul peste ele si introdu oala in frigider pentru 5 – 6 ore.
  • Dupa orele petrecute la frigider, oala se pune pe aragaz, la foc mediu.
  • Dupa ce zaharul s-a dizolvat complet (cam dupa 10 minute de fierbere) adauga sucul de lamaie, amesteca bine cu o lingura de lemn timp de 8 – 10 minute.
  • Adauga apoi cubuletele de unt, amesteca repede, iar dupa ce acestea s-au topit, opreste aragazul si lasa compozitia la racit timp de 20 de minute.
  • Dupa ce dulceata s-a racit, aceasta se adauga in borcanele. Recipientele cu dulceata se tin la loc uscat si racoros.

Cum se serveste:

  • Dulceata de capsuni se serveste ca atare, pe biscuiti sau pe paine cu unt, la micul dejun.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare