Catina este cunoscuta pentru beneficiile pe care le aduce organismului uman. Foloseste-o asadar si in dulceturi si compoturi pentru anotimpul rece. O poti servi ca atare, unsa pe biscuiti sau ca umplutura pentru diverse prajituri.
Ingrediente pentru dulceata de catina
- 1 kilogram boabe de catina
- 1 kilogram zahar
- 400 ml apa.
Cum se prepara dulceata de catina
Spala bine boabele de catina, avand grija insa sa nu le rupi coditele. Pune pe foc zaharul cu apa si lasa la fiert pana obtii un sirop bine legat. Adauga boabele de catina si amesteca din cand in cand. Lasa dulceata la fiert la foc potrivit si ai grija sa iei spuma de deasupra.
Lasa compozitia la fiert pana este bine legata si capata o culoare lucioasa. Cand este gata, ia dulceata de pe foc si las-o sa se raceasca. Toarna dulceata rece in borcane pe care le inchizi ermetic. Depoziteaza-le intr-un loc racoros.
Cum se serveste dulceata de catina
Dulceata de catina se serveste ca atare.