Dulceturi & Conserve

#dulceata de prune #conserve #dulceata #dulceturi #prune #dulceturi si conserve

Dulceata de prune cu vanilie si scortisoara

Dulceata de prune cu vanilie si scortisoara este aromata si parfumata si constituie desertul ideal in timpul iernii. Serveste-o alaturi de clatite sau orez cu lapte si cu ziguranta iti va insenina zilele in anotimpul rece.

 

Ingrediente pentru dulceata de prune cu vanilie si scortisoara

  • 2 kg prune
  • 2 kg zahar
  • 1 baton de vanilie
  • 2 batoane scortisoara
  • sucul de la o lime

Cum se prepara dulceata de prune cu vanilie si scortisoara

Spala prunele, taie-le in junatati si indeparteaza samburii. Pune-le in oala in care urmeaza sa fierbi dulceata si adauga zaharul peste acestea. Acopera vasul si lasa-le sa stea doua ore la temperatura camerei apoi pune-le la frigider peste noapte.

Pune apoi oala pe aragaz, la foc iute, amestecand din cand in cand. Cand dulceata incepe sa fiarba adauga vanilia, scortisoara si sucul de lime. Lasa sa fiarba la foc mic.

Atentie, cu ajutorul unei linguri aduna spuna care se formeaza in timp ce fierb fructele. Lasa dulceata sa fiarba pana cand zeama scade la jumatate.

Pentru a verifica daca este gata, toarna cateva picaturi de dulceata pe o farfurioara rece. Daca acestea nu curg, dupa ce ajung la temperatura camerei, inseamna ca dulceata este gata.

Pune dulceata fierbinte in borcane curate. Inchide bine capacul si intoarce borcanele cu fundul in sus. Lasa-le asa pana cand se racesc complet, la temperatura camerei. In acest fel borcanele se vor vida fara a fi nevoie sa le pui la cuptor, sau sa le fierbi.

Cum se serveste dulceata de prune cu vanilie si scortisoara

Dulceata de prune cu vanilie si scortisoara merge perfect alaturi de o portie de clatite sau de o portie de orez cu lapte.

Sursa foto: bigoven.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete