Ingredientele de care ai nevoie pentru dulceata de rosii:
- 700 g rosii cherry
- 600 g zahar
- zeama de la o lamaie
- busuoic, menta, dupa gust
Cum se prepara dulceata de rosii
Spala bine rosiile cherry, apoi taie-le pe jumatate. Pune-le intr-un vas si adauga peste ele zaharul si zeama de lamaie. Lasa-le la frigider peste noapte. A doua zi cand zaharul s-a topit si rosiile au lasat suficient suc, strecoara zeama si pune-le intr-o oala pe foc. Lasa-le sa dea in clocot 5 minute. Opreste focul si indeparteaza coaja rosiilor. Pune din nou dulceata pe foc si las-o sa fiarba 10 minute. Opreste focul si las-o sa se raceasca complet, acoperita cu o carpa umeda.
Cum se fierbe dulceata de rosii
A doua zi, mai fierbe o data dulceata inca 10 minute. Las-o sa se raceasca, dar nu de tot. Cat este calda, pune-o in borcane sterilizate si inchide-le ermetic.
Dupa cateva ore sau a doua zi, mai fierbeti dulceata inca 10 minute. Dupa ce ati oprit focul, lasati dulceata sa se raceasca putin, dar nu de tot.
Dulceata de rosii poate fi servita ca desert ori ca aperitiv pe bruschete cu parmezan ras.