Dulceata de visine este una dintre cele mai populare dulceturi de la noi. Se prepara repede, este gustoasa si poate fi folosita la numeroase prajituri.
Ingrediente pentru dulceata de visine
- 1, 5 kilograme visine fara samburi
- 500 grame zahar
- sucul de la o lamaie.
Cum se prepara dulceata de visine
Intr-o cratita pune la fiert visinele, 50 grame de zahar si sucul de lamaie. Lasa la foc mic pana cand zaharul se topeste complet.
Adauga 100 grame de zahar si amesteca pana cand se dizolva complet. Adauga apoi restul de zahar si amesteca bine, pana tot zaharul se dizolva.
Lasa apoi dulceata la fiert pana da in clocot, amestecand din cand in cand. Da apoi focul mai mic si lasa dulceata la fiert timp de 30 - 40 de minute.
Ai grija sa indepartezi din cand in cand spuma care se formeaza deasupra.
Cand dulceata s-a intarit, transfer-o in borcane curate. Sigileaza borcanele si aseza-le intr-o cratita larga cu apa fierbinte.
Aseaza cratita la foc potrivit si lasa pana apa da in clocot. Da apoi focul mai mic si mai lasa borcanele cu dulceata in apa timp de 10 minute.
Scoate apoi borcanele din apa fierbinte si lasa sa se raceasca complet.
Depoziteaza apoi dulceata intr-un loc racoros .
Cum se serveste dulceata de visine
Dulceata de visine se serveste ca atare sau in compozitia a numeroase dulciuri.