Gemul de caise este potrivit pentru zilele racoroase in care iti doresti sa iti amintesti de aromele verii. Il poti servi pe paine unsa cu unt , alaturi de o cana cu lapte fierbinte.
Ingrediente pentru gemul de caise
- 1 kilogram de zahar
- 2 kilograme de caise
-
100 ml apa.
Cum se prepara gemul de caise
Intr-o cratita pune zaharul peste caise. Adauga si un pahar de apa. Lasa fructele sa fiarba la foc mic, pana cand se topeste zaharul.
Dupa ce se topeste zaharul, da focul un pic mai tare si lasi fructele sa fiarba. Amesteca compozitia continuu ca sa nu se prinda. Lasa gemul la fiert, pana cand se leaga bine.
Cand s-a legat , ia gemul de pe foc. Lasa-l sa se raceasca putin si pune-l in borcane .
Cum se serveste gemul de caise
Gemul de caise se serveste ca atare. Il poti servi si dimineata, la micul dejun pe paine unsa cu unt.