Din zemosul pepene verde poti pregati un gem savuros pe care il poti manca simplu, dar si alaturi de alte deserturi . Nu e nevoie de foarte mult timp pentru a-l pregati, pentru ca este gata in maxim jumatate de ora.
Ingrediente pentru gemul de pepene verde
- 1-2 cani de miez de pepene, curatat de seminte
- 3 cani zahar
- 0,5 cani apa
- 0,25 cani suc de lamaie
- 1 pachetel de gelatina .
Cum sa prepari gemul de pepene verde
Amesteca zaharul, pepenele si sucul de lamaie, intr-un bol. Lasa-le sa stea 10-15 minute, amestecand din cand in cand.
Intr-o cratita, pune apa si trei sferturi de pliculet de gelatina. Lasa-le sa fiarba 1-2 minute, amestecand mereu. Adauga mixul de pepene, zahar si lamaie si amesteca pana cand zaharul este dizolvat complet, pentru maxim 5 minute. Amesteca pana se intareste.
Lasa-l sa se raceasca, apoi pune-l in borcanele. Acopera-le si pune-le la bagne marie. Dupa ce s-au racit da-le la pastrare .
Cum se serveste gemul de pepene verde
Se serveste simplu, cu paine sau alaturi de alte deserturi, precum clatite sau prajituri.
Pofta buna!