Gemul de rubarba si portocale poate fi o alegere inspirata pentru camara ta de toamna-iarna . Foloseste acest preparat pentru sandwichuri si deserturi delicioase in anotimpul rece.
Ingrediente pentru gem de rubarba si portocale
- 1.2 kg rubarba proaspata, taiata
- 400 gr zahar pudra
- 2 linguri coaja rasa de portocala
- 80 ml suc de portocale
-
125 ml apa.
Cum se prepara gemul de rubarba si portocale
Pune intr-o tigaie rubarba, zaharul, coaka si sucul de portocale. Toarna apa peste ele si lasa la fiert pana cand dau in clocot. Fierbe-le apoi la foc mediu pentru 45 de minute, amestecand din cand in cand. Gemul se va ingrosa.
Transfera-l in borcane curate, sterilizate si apoi sigileaza-le. Dupa ce se racesc , poti sa dai borcanele la frigider.
Cum se serveste gemul de rubarba si portocale
Se serveste pe paine, biscuiti, in clatite etc.
Sursa foto: oodheavensbaking.com