Din dovleac , in afara de clasicele placinte cu dovleac poti face si un delicios gem, pe care sa-l savurezi atunci cand dovlecii nu vor mai fi pe piata. Iata ce trebuie sa faci pentru a prepara gemul din miez de dovleac.
Ingrediente pentru gemul din miez de dovleac
- 1, 5 kilograme miez de dovleac taiat bucati
- 1 kilogram mere taiate cubulete
- 4 lamai
- 2,5 kilograme zahar
- 3 lingurite ghimbir
-
optional, cateva frunze de menta.
Cum se prepara gemul din miez de dovleac
Rade coaja si stoarce zeama lamailor. Taie merele si dovleacul bucatele. Intr-o cratita amesteca zeama de lamaie cu miezul de dovleac si merele, apoi pune cratita la foc mic.
Atunci cand miezul de fructe s-a inmuiat bine, adauga zaharul si ghimbirul, iar la final menta, daca ai ales sa pui si frunze de menta. Lasa-le sa fiarba impreuna inca 30 de minute, verificand din cand in cand daca are o consistenta de gem.
Atunci cand are consistenta dorita, ia cratita de pe foc. Dupa ce s-a racit, pune gemul in borcane, pe care le vei sigila bine cu capace sau celofan. Da apoi borcanele la camara .
Cum se serveste gemul din miez de dovleac
Se serveste ca atare sau pe post de umplutura dulce.
Pofta buna!