Gemul rece de capsuni este ideal pentru deserturi si clatite dulci. Se prepara rapid si este foarte aromat si gustos.
Ingrediente pentru gemul rece de capsuni
- 1 kg capsuni
- 50 grame pectina
- 350 grame zahar
- 200 ml sirop de porumb
Cum se prepara gemul rece de capsuni
Zdrobeste bine capsunile intr-un bol adanc, pana cand obtii un piure si lasa compozitia deoparte. Amesteca pectina cu 50 grame de zahar.
Adauga apoi treptat pectina peste capsuni, amestecand bine. Lasa compozitia rezultata, la macerat, timp de 30 de minute, avand grija sa mai amesteci din cand in cand.
Incorporeaza apoi si siropul de porumb si restul de zahar. Lasa peste noapte la temperatura camerei, apoi pune gemul la frigider pentru cateva ore. Gemul de capsuni poate fi pastrat la frigider chiar si un an de zile.
Cum se serveste gemul rece de capsuni
Gemul rece de capsuni se serveste cu paine si unt, cu clatite sau la prepararea prajiturilor.
Sursa foto: myrecipes.com