Dulceturi & Conserve

#otet #rosii #ceapa #condimente #gogonele #cidru # retete toamna

Gogonele cu ceapa in otet din cidru

Gogonele cu ceapa in otet sunt gustoase si usor de facut, ideale pentru a fi servite alaturi de carne rece. Pentru acest preparat ai nevoie de numai cinci ingrediente.
 

Ingrediente pentru gogonele cu ceapa in otet
 

  • 1 kg de rosii verzi, feliate
  • 12 cepe medii
  • 2 cani zahar brun
  • 1 cana otet din cidru
  • amestec de condimente pentru muraturi.
     

Cum se prepara gogonelele cu ceapa in otet din cidru
 

Pune intr-o tava, in mod alternativ, cate un strat de tomate verzi si un strat de ceapa cu sare. Lasa-le sa stea peste noapte. Scurge bine a doua zi. Acopera cu apa si da-le la fiert 30 de minute. Scurge-le din nou.

Adauga zaharul, otetul din cidru, precum si condimentele si fierbe-le cam 1 ora. Muta-le apoi in borcane sterilizate si sigileaza.
 

Cum se servesc gogonelele cu ceapa in otet din cidru
 

Se servesc la diverse mancaruri, in special la preparate pe baza de carne rece.


Sursa foto: homesicktexan.blogspot.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete