Dulceturi & Conserve

#scortisoara #mere #retete #jeleu #deserturi #jelu de mere

Jeleu de mere cu scortisoara

Jeleul cu mere este un preparat simplu de facut, pe care il poti folosi in diverse cornulete si pateuri sau pur si simplu sa-l mananci cu paine prajita.

Ingrediente pentru jeleu de mere

2.2 kg mere
1 lamaie
1 lingurita scortisoara
zahar

Cum se prepara jeleul de mere

Taie merele si pune-le intr-o cratita cu zeama de la o lamaie. Acopera apoi cu apa rece si lasa la fiert pana da in clocot. Fierbe sucul 1 ora. Strecoara apoi sucul de mere, lasandu-l pana in 12 ore .

Pune compozitia inapoi in tigaie. Adauga 450 gr zahar la fiecare 600 ml de suc de mere . Amesteca pana cand zaharul s-a dizolvat, dupa care lasa la fiert pentru a da in clocot inca o data. Adauga scortisoara.

Pune jeleul in borcane incalzite. Adauga capacele si apoi depoziteaza preparatul timp de doua luni.

Cum se serveste jeleul de mere

Jeleul de mere se serveste in diverse deserturi sau cu paine.

Foto: breadexperience.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete