Dulceturi & Conserve

#lamaie #marmelada #lamai #zahar #reteta

Marmelada cu lamai

Aceasta reteta de marmelada de lamai este una simpla, cu doar trei ingrediente, insa si cu o investitie mare de timp. Insa rezultatul pe care il vei obtine este unul foarte gustos, astfel ca nu vei mai avea motive sa regreti timpul pe care l-ai petrecut pregatindu-l.
 

Ingrediente pentru marmelada de lamai:
 

  • 10 lamai mari
     
  • 4 cani apa
     
  • 4 cani zahar.
     

Cum se prepara marmelada de lamai:
 

  • Curata lamaile de coaja, indepartand coaja pe portiuni, precum o zebra. Taie bucatile astfel incat sa fie de 3 centimetri latime. Cu ajutorul unui cutit taie apoi membrana care acopera miezul de lamaie .

 

  • Taie lamaile curatate de coaja in feliute subtiri de aproximativ 0,5 centimetri. Intr-o cratita care sa nu contina aluminiu, amesteca coaja de lamaie, bucatile de fruct si apa. Acopera vasul si da-l la frigider pentru 3-4 ore.

 

  • Incalzeste amestecul de lamaie la foc iute pana cand incepe sa fiarba, amestecand constant. Redu focul la mic. Acopera vasul si lasa-l sa fiarba, amestecand din cand in cand, pana cand amestecul de lamaie este foarte moale, pentru aproximativ o ora.

 

  • Adauga zaharul peste amestecul de lamaie si da focul mai tare, mediu spre tare. Amesteca pana cand zaharul se dizolva complet. Lasa amestecul sa ajunga la punctul de fierbere, dupa care da focul mai mic pentru ca acesta sa poata fierbe usor. Lasa-l sa fiarba fara capac, timp de 45-60 de minute, amestecand des.

 

  • Pregateste cateva borcane cu capac, spala-le si usuca-le bine, apoi lasa-le sa se incalzeasca. Dupa ce ai luat marmelada de pe foc, pune-o cu lingura in borcanele calde, lasand 0,5 centimetri liberi pana la gura borcanului. Pune capace la borcane si pune-le la fiert intr-un vas cu apa pe care o vei clocoti, timp de 15 minute. Dupa ce se racesc , da-le in camara .
     

Cum se serveste marmelada de lamai:
 

  • Poate fi servita ca atare sau ca umplutura dulce in prajituri ori clatite .
     
  • Pentru ca este o delicatesa gustoasa, o poti oferi si pe post de cadou.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare