Marmelada de portocale este usor de preparat, aromata si cremoasa. Este ideala pentru prajituri si clatite.
Ingrediente pentru marmelada de portocale
- 5 portocale
- coaja si zeama de la o lamaie
- 6 cani de apa
- 2 kg zahar
Cum se prepara marmelada de portocale
Spala bine portocalele si lamaia si taie apoi portocalele in felii subtiri. Adauga feliile intr-o cratita, impreuna cu sucul si zeama de lamaie. Amesteca usor, adauga si apa si lasa la foc mare timp de 10 minute.
Dupa ce apa incepe sa fiarba, da focul mai mic si lasa timp de 40 de minute. Amesteca din cand in cand.
Intr-o cratita, cu apa fierbinte, sterilizeaza borcanele, timp de 20 de minute. Stinge apoi focul si lasa borcanele asa pana cand marmelada este gata.
Cand marmelada capata consistenta dorita, toarna in borcanele bine uscate.
Cum se serveste marmelada de portocale
Marmelada de portocale se serveste la micul dejun cu paine prajita si unt sau se poate folosi la prepararea prajiturilor.
Sursa foto: washingtonsgreengrocer.com