Muraturile din conopida cu amestec de legume constituie un preparat gustos, colorat si potrivit pentru anotimpul rece. Le poti face in jumatate de ora si le poti folosi in diverse salate, pentru sandwich-uri sau servite la mancaruri din carne.
Ingrediente pentru muraturi din conopida cu amestec de legume
- 1/2 conopida
- 2 maini fasole verde pastai
- 2 cepe
- 3 teline
- 1 castravete
- 5 rosii verzi
- 1 cana malai
- 1 1/2 lingura praf de curry
- 5/4 lingurita praf de turmeric
- 1 1/2 sticla otet
-
700 gr zahar.
Cum se prepara muraturile din conopida cu amestec de legume
Taie legumele in bucati mici. Pune-le apoi intr-o cratita si acopera-le cu apa rece. Adauga o mana de sare si lasa-le sa stea peste noapte. A doua zi fierbe legumele 15 minute si apoi scurge-le.
Pune 1 1/2 dintr-o sticla de otet de 750 ml intr-o oala si adauga zaharul. Lasa la fiert pana cand da in clocot. Ia oala de pe foc, scoate o parte mica din otet. Fa o pasta din malai, curry si turmeric.
Adaug-o peste otet si amesteca, pe foc. Adauga legumele si lasa la fiert 5 minute.
Asteapta pana cand acestea se racesc si apoi toarna totul in borcane si sigileaza.
Cum se servesc muraturile cu conopida si amestec de legume
Se servesc cu diverse preparate din carne sau salate.
Sursa foto: manjulaskitchen.com