Ridichiile murate au un gust racoritor si un parfum imbietor. Sunt ideale intr-un sandwich cu paine proaspata, prosciutto si mozzarella.
Ingrediente pentru ridichiile murate
- 500 grame ridichii
- 250 ml apa
- 250 ml otet
- 20 grame sare
- 20 grame miere
- 10 grame boabe de piper
- 2 catei de usturoi
- 1 ardei iute taiat pe jumatate
Cum se prepara ridichiile murate
Spala si curata bine ridichiile, dupa care le feliezi. Intr-o cratita, fierbe apa cu otetul, sarea si mierea.
Cand lichidul a dat in clocot, ia de pe foc si adauga piperul, usturoiul si ardeiul iute.
Umple cateva borcane cu ridichiile feliate si toarna peste ele lichidul fierbinte. Inchide borcanele ermetic si lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
Cum se servesc ridichiile murate
Ridichiile murate se folosesc la diverse sandwich-uri, salate sau alaturi de fripturi la gratar.
Sursa foto: davidlebovitz.com