Dulceturi & Conserve

#ridichi #muraturi #conserve #ridichi murate

Ridichii murate

Ridichiile murate au un gust racoritor si un parfum imbietor. Sunt ideale intr-un sandwich cu paine proaspata, prosciutto si mozzarella.


Ingrediente pentru ridichiile murate

  • 500 grame ridichii
  • 250 ml apa
  • 250 ml otet
  • 20 grame sare
  • 20 grame miere
  • 10 grame boabe de piper
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei iute taiat pe jumatate

Cum se prepara ridichiile murate

Spala si curata bine ridichiile, dupa care le feliezi. Intr-o cratita, fierbe apa cu otetul, sarea si mierea.

Cand lichidul a dat in clocot, ia de pe foc si adauga piperul, usturoiul si ardeiul iute.

Umple cateva borcane cu ridichiile feliate si toarna peste ele lichidul fierbinte. Inchide borcanele ermetic si lasa sa se raceasca la temperatura camerei.

Cum se servesc ridichiile murate

Ridichiile murate se folosesc la diverse sandwich-uri, salate sau alaturi de fripturi la gratar.

Sursa foto: davidlebovitz.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului