Meniul de post poate fi la fel de diversificat, delicios si hranitor ca cel obisnuit, daca stii sa te rasfeti cu retete vegetariene sanatoase, care sa iti ofere gustul si aportul nutritiv de care ai nevoie. Profita de sezonul legumelor, verdeturilor proaspete si al fructelor de primavara, pentru a introduce in alimentatie mese excelente pentru detoxifierea organismului.

Iata doua retete vegetariene apetisante, care sa te faca sa uiti de produsele de origine animala!


1. Paste melcisori cu sos de rosii coapte

Ingrediente

  • 250 g paste melcisori
  • 4 rosii medii bine coapte
  • 250 g sos de rosii de casa
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 1/2 lingura otet balsamic
  • ulei de masline
  • 1/2 lingurita zahar
  • sare si piper negru
  • busuioc proaspat tocat
  • branza tofu, taiata cuburi

Mod de preparare

Taie rosiile in doua si pune-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Presara deasupra putin otet, ulei de masline, zaharul, sarea si piperul, apoi introdu-le la cuptor 30-40 de minute. Cu 5 minute inainte sa le scoti, adauga si usturoiul pisat. Curata rosiile coapte de coaja si pune-le intr-o cratita, apoi adauga sosul de rosii si lasa-le la fiert circa 20 de minute, amestecand periodic.

Mai adauga putin otet si ulei si presara busuiocul inainte sa dai ultima oara in clocot sosul. Fierbe melcisorii cu putina sare, apoi scurge-i si adauga sosul si bucatelele de tofu deasupra. Poti decora farfuria cu 2-3 frunzulite de busuioc!


2. Cuscus libanez cu legume la gratar

  • 125 g cuscus
  • patrunjel proaspat
  • 25 g menta proaspata
  • 2 rosii tocate marunt
  • 2-3 fire de ceapa verde, tocata
  • 1/2 lingurite coriandru
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • sare, piper
  • seminte de rodie pentru decor
  • 2 dovlecei
  • 1 vanata medie
  • 1/2 otet balsamic
  • 1 lingura ulei masline


Mod de preparare

Pune cuscusul intr-un bol cu putina sare si un strop de ulei de masline, apoi toarna peste 150 ml apa fiarta. Incinge bine o tigaie si taie dovleceii si vanata felii de-a lungul, groase de circa 0,5 cm. Unge legumele cu ulei de masline si coace-le pe fiecare parte.

Marunteste bine ierburile, iar cand cuscusul este bine inmuiat, amesteca in el cu o furculita si adauga verdeata, ceapa verde, rosiile si coriandrul, zeama de lamaie si uleiul de masline. Asezoneaza cu sare si piper, dupa gust.

Pe o farfurie intinsa, asaza pe margini estetic feliile de legume coapte, presara deasupra 1/2 lingura otet si ulei de masline, apoi adauga cuscusul in mijloc. Decoreaza cu semintele de rodie si serveste imediat deliciosul preparat!

Sursa foto: realbuzz.com

  •   2013-03-29
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Adelina Dobrin

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii