Pentru ca mamicile sunt intotdeauna presate de timp, iar pastele reprezinta baza pentru mancaruri realizate rapid, folosirea unor retete de paste adaptate gusturilor micilor mofturosi, ar putea fi solutia perfecta de a integra usor legumele in alimentatia acestora.
Iata 3 retete de paste adorate de juniori, in prepararea carora poti integra cu succes principalele legume, din care acestia sa asimileze cele mai bune vitamine pentru o crestere armonioasa.
1. Paste cu dovlecei
Cand vine vorba de retete paste, varianta de paste cu dovlecei depaseste limita banalului cu care suntem obisnuiti, si anume aceea de a folosi dovlecelul doar la ciorba sau ghiveci de legume.
Iata cum prepari o reteta de paste iubita de copii, in care dovlecelul este vedeta principala.
Ingrediente:
- 3 dovlecei
- 500g paste
- 3 catei de usturoi
- 100g unt
- sare, piper
Mod de preparare:
Spalam si curatam coaja dovleceilor, dupa care ii taiem fasii subtiri pe lungime. Fierbem pastele in apa cu sare si un stop de ulei. Prajim in untul topit fasiile de dovlecel, dupa care il stropim cu usturoiul pregatit ca pentru mujdei. Amestecam pastele cu dovlecelul. Pofta buna!
2. Paste cu pui si sparanghel la cuptor
Ingrediente:
- 200 g de sparanghel oparit in apa fierbinte sau la conserva
- 500 g de carne de pui (pulpe dezosate sau piept)
- 300 g de paste (penne, spirale)
- 1 dovlecel
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 3 catei de usturoi
- 100 g de unt
- 1 cana de smantana
- Cate ½ de lingurita din urmatoarele condimente: sare, piper alb, oregano, busuioc, cimbru
- 100 g de cascaval sau mozzarela
Mod de preparare:
Vom pune pastele la fiert, iar intre timp taiem in cuburi mici carnea de pui, spalam si curatam legumele si le taiem in cuburi de aceeasi marime. Punem intr-o tava toate legumele si puiul, adaugam unt peste ele si le bagam in cuptorul incins pentru 20 de minute. Amestecam intr-un castron mic smantana cu condimentele si usturoiul pisat. Cand legumele sunt aproape gata, scoatem tava si punem peste ele pastele fierte si sosul de smantana, le amestecam si le mai lasam la cuptor 10-15 minute. Adaugam la sfarsit cascavalul ras. Pofta buna!
3. Paste cu rosii uscate si spanac
Ingrediente:
- 300 g de paste
- 100 g de rosii uscate
- 300 g de baby spanac
- 5 linguri de ulei de masline
- 1 lingurita rasa de oregano
- sare dupa gust
- 3-4 linguri de parmezan
Mod de preparare:
Fierbem pastele, le asam la scurs, dupa ce au fost trecute printr-un jet de apa rece. Taiem rosiile in bucatele mici. Oparim spanacul pentru 2-3 minute in apa clocotita, dupa care il lasam la scurs. Adaugam peste paste rosiile, spanacul, oregano si uleiul de masline si sare dupa gust. Presaram si parmezan, pentru un plus de gust. Pofta buna!